0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Kroměřížská běhna, 30. prosince 2022

Závěr roku nekompromisně zabušil na dveře a to u nás na střelnici znamenalo jediné. Program soutěží KVZ Kroměříž, naplánovaných na rok 2022 byl definitivně vyčerpán a zbývalo už jen poslední, důstojné rozloučení se střeleckou sezónou Klubu vojáků v záloze v Kroměříži – Těšnovicích.

Toto privilegium patří už tradičně závodu Memoriálu Oldy Cinkla, Kroměřížská běhna. Pro pořádek dodejme, že se jedná o střelbu na pohybující se terče z malorážky s puškohledem. Střílí se postupně šedesát ran vleže a cíl je umístěn na pojízdné rampě ve vzdálenosti 50 metrů.

 

 

V tuto roční dobu bývá na palebné čáře docela „čerstvo“ a protože jsme i přes příznivé meteorologické prognózy nechtěli nic ponechat náhodě, vyrostl přímo na place vytápěný plátěný přístřešek. Ten skýtal provizorní zázemí, kde bylo možné si v relativním teple uvařit čaj nebo kávu, zobnout si vynikající jednohubky, které až z Ostravy přivezli manželé Hejcmanovi, případně se zasytit gulášovou polévkou, anebo jen tak poklábosit a zkrátit si čekání. 

 

 

Poslední závod v roce 2022 si nenechalo ujít šestnáct střelců, jako vždy z různých koutů Moravy. Vyšlo to přesně na čtyři směny po čtyřech soutěžících. I přes drsnější podmínky nelze přehlédnout stále se zvyšující úroveň absolventů závodu. Na rčení, že opakování dělá mistry, určitě něco bude… 

 

 

Konkurence závodníků byla značná a prosadit se nebylo úplně snadné. Ze všech nejlépe si vedl Tonda Humplík, na jehož kontě se postupně navršilo skóre padesáti zásahů a to mu zajistilo jednoznačné vítězství.

Dramatičtější průběh měl souboj o druhé a třeti pořadí. Dva závodníci měli shodně po 48 běhnách a rovni si byli i co do počtu středových zásahů, které obvykle rozhodují. Došlo tedy na rozstřel, ve kterém byl úspěšnější Radek Kovařík z Přerova. Získal tak stříbrnou medaili za druhé místo.

Na bronzové pozici pak dokončil poslední závod roku 2022 Luděk Judas, reprezentující SSKP Holešov.

 

 

Závěrečné vyhlašování a dekorování vítězů přešlo plynule do losování cen z tomboly, neboť v posledním závodě v roce do ní věnoval každý z účastníků nějaký příspěvek. A dostalo se na všechny.

Kompletní výsledky ke stažení zde

 

 

Na úplný závěr bych chtěl všem, kdo k nám do Kroměříže během roku zavítali, poděkovat za milou společnost, zvláště pak za pomoc při organizaci, zpracování výsledků, stavbě i úklidu střeleckých stanovišť apod. Bez vašeho přičinění by se závody neobešly a my si toho velmi ceníme.

Na rok 2023 jsme pomyslnou laťku ještě o nějaký ten centimetr zvýšili. Naplánovali jsme si jedenáct závodů a myslím, že velmi atraktivní budou i ceny pro účastníky. Ale o tom až někdy příště.

Nyní bych Vám chtěl milí přátelé popřát, aby se Vám i Vašim rodinám v roce 2023 dobře dařilo, aby všem sloužilo zdraví a abychom se stejně jako letos mohli co nejčastěji setkávat, třeba u nás na střelnici KVZ v Kroměříži.

Mějte se fajn a brzy na viděnou!

Jiří Martinec & Tonda Humplík

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *