0 0
Read Time:3 Minute, 5 Second

O 2. kole závodu MALÁ ODSTŘELOVAČKA KVZ KROMĚŘÍŽ

 

V sobotu 13. května 2023 bylo na programu klubové střelnice druhé z pěti kol soutěže ve střelbě z malorážky s puškohledem.  Závod se konal s dvoutýdenním odstupem od prvního kola a prezenční listina se opět zaplnila jmény 27 závodníků, mezi nimiž se představilo hned několik nových tváří.

 

 

Letošní počasí doposud vlídnými dny poněkud šetří, avšak v sobotu nám to docela vyšlo. Žádné velké horko nebylo, ale nepršelo… Ovšem i na tuto eventualitu jsme snad byli připraveni. 

Schéma závodu se oproti prvnímu kolu nijak neměnilo, s výjimkou několika organizačních úprav, které výrazně urychlily průběh zejména v jeho poslední fázi, kdy se střílí už jen po čtyřech střelcích současně, na běžící terče.

Zkušená sestava organizátorů znovu osvědčila svou sehranost. S ohledem na závodníky, střílející z jedné zbraně jsme stavěli čtyři směny. Přiznám se, že trošičku s obavami, jestli budeme schopni dodržet časový harmonogram. Vše ale klapalo jako na drátkách. Ověřili jsme si, že bez nároků na zásadní časové prodlevy dokážeme v jednom závodě zvládnou až čtyřicítku soutěžících.

Průběžné výsledky byly i teď k vidění ON-LINE na monitorech v klubovně i na střelišti a výsledkové listiny v jednotlivých kategoriích pak ihned po ukončení střelby. Slavnostní vyhlášení proto mohlo začít krátce po třinácté hodině, hned jak byly vyhotoveny diplomy pro nejúspěšnější. 

 

 

Už zmíněnému „vyhlašování“ samozřejmě předcházel střelecký souboj mezi závodníky v kategoriích STANDARD a VOLNÁ. Myslím, že zásadní rozdíl mezi nimi je v povoleném zvětšení, kdy u klasického standardu můžeme nastavit puškohled maximálně na čtyřnásobek. 

Ze srovnání dosažených výsledků lze usuzovat, že otázka „zvětšení“ nebude až tak zásadní. Nejlepší střelci ve STANDARDU nezřídka přestřílejí kolegy ve VOLNÉ, což potvrzuje letošní rekord 530 bodů Tondy Humplíka z prvního kola. Dokonce ještě nemusí být likvidační ani slabý výsledek na běžícím terči. Ovšem skutečnou pohromou bude zcela jistě například opakovaný zásah rukojmí, nebo špatně vyhodnocený smajlík… Tam už naskakují ztráty po desítkách bodů a v závodě, kde o pořadí rozhodují jednotky nezbývá, než se smířit s realitou.

Tento závod se možná jeví jako snadný, ale podcenění kteréhokoliv terče, nebo chvilková nepozornost, či ztráta soustředění mívají neblahé důsledky…

 

Absolutní pořadí 2. kola ke stažení

Výsledky 2. kola kategorie STANDARD

Výsledky 2. kola kategorie VOLNÁ

 

 

 

První místo v kategorii STANDARD vybojoval nejmladší závodník napříč startovním polem Michael Houšť (SSK ZŠ Trnava) ziskem 515 bodů. Následoval jej Bohumil Nepodal z Ostravy se svými 511 body a jako třetí přidal na své konto do finálního hodnocení 492 bodů Radek Kovařík z AVZO Přerov.

 

 

VOLNOU kategorii vyhrál Honza Ivan z KVZ Brno střed nástřelem 527 bodů, před Jiřím Martincem domácího klubu KVZ Kroměříž (516 bodů) na druhém místě. Bronzovou medaili za třetí místo pak obdržel David Skyba z Lípy se svými 515 bodíky.

 

 

Třetí díl kroměřížského seriálu má své místo ve střeleckém kalendáři 1. července 2023, což dává všem poměrně slušný prostor k tréninku. Těm, co nechtějí nic nechat náhodě připomínám, že cvičné terče lze stáhnou z odkazu ZDE.

Ještě před tím však pořádáme 24. června 2023 druhý letošní závod Memoriálu Oldy Cinkla ve střelbě na stranou běžící terče. A to je jedinečná příležitost natrénovat specifickou „běhnu„, která je součástí MALÉ ODSTŘELOVAČKY, tak jak ji střílíme nyní. 

Přátelé drazí, nezbývá, než Vám všem znovu poděkovat za pohodovou kamarádskou atmosféru, kterou jste svou přítomností vytvořili, pogratulovat těm, co se jim závod vydařil a popřát ostatním, aby je v příštích kláních zdárně následovali…  Opět jste nám v Kroměříži udělali velikou radost a našim největším přáním je, abychom v tomto trendu mohli pokračovat!

 

Jiří Martinec & Tonda Humplík

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “O 2. kole závodu MALÁ ODSTŘELOVAČKA KVZ KROMĚŘÍŽ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *