0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

KROMĚŘÍŽSKÁ BĚHNA 2019 – 3. kolo



 



V neděli 21. dubna 2019 se uskutečnilo třetí kolo závodu ve střelbě z malé odstřelovačky na stranou běžící terče, dílčí kolo Memoriálu Oldy Cinkla 2019, který letos pořádá Klub vojáků v záloze v Kroměříži.

V této soutěži opět potvrdil své kvality Vlastimil Šuranský, když ještě o jeden zásah vylepšil svůj výsledek z druhého kola a opět vybojoval zlatou medaili. Jeho současný rekord má hodnotu 570 bodů. To znamená, že z šedesáti vypálených ran na terč minul pouze třikrát!  

 

 

VÝSLEDKY 3.KOLA KROMĚŘÍŽSKÉ BĚHNY ZDE

A protože jsou Velikonoce, velikonoční byla i cena pro nejlepšího střelce. Prémiovou odměnou pro vítěze třetího kola byla poctivá domácí a dobře vykrmená husa a jejím majitelem se stal Vlastimil Šuranský z KVZ Kroměříž! Gratulujeme!

Dnešní nedělní závod byl jako vymalovaný… Po deštivé sobotě zářilo od rána sluníčko, teplota se ustálila na příjemných 17-ti stupních a i když u prezentace scházeli někteří favorité z předchozích kol, jejich místa obsadili nově příchozí závodníci.



Pravidla závodu ve střelbě na stranou běžící terč už dozrála do konečné podoby, nicméně přece jenom jedna drobná úprava proběhla. Změna spočívala v losování pozic na palebné čáře, kdy si každý střelec takříkajíc vytáhl své palebné postavení z klobouku…

 



Třetího kola se zúčastnilo celkem 15 střelců, z nichž někteří zkoušeli tuto disciplínu poprvé. Všichni ale záhy pochopili zákonitosti a začali trefovat cíle. Někomu to šlo lépe, někdo se trochu trápil. Na konci závodu se ale zlepšil opravdu každý.  

Terč se pohybuje v průseku o délce 2,2m rychlostí asi 0,4m/s a v každé ze čtyř položek vystřelil závodník na figuru 15x… To už je myslím slušný trénink.  

Nejvyššího možného počtu zásahů, jakého lze v závodě dosáhnout, je šedesát. Vítězi tohoto kola se to povedlo 57x 

 



Nejlepší střelci 3. kola soutěže:

  1. Vlastimil Šuranský, KVZ Kroměříž, 57 zásahů
  2. Antonín Dušek, KVZ Kroměříž, 54 zásahů
  3. Bohumil Nepodal, SSK Patriot Ostrava, 52 zásahů

VÝSLEDKY 3.KOLA KROMĚŘÍŽSKÉ BĚHNY ZDE

 



Na závěr bych chtěl poděkovat všem za pomoc s přípravou závodu i běheme soutěže samotné. Je velice příjemné pobývat ve vaší společnosti přátelé!

JiM

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *