0 0
Read Time:3 Minute, 13 Second

KROMĚŘÍŽSKÁ BĚHNA 2019 – 2. kolo

V úvodu dnešního komentáře k druhému kolu Kroměřížské běhny bych si dovolil vyslovit myšlenku, že „když závodníci pořádají závod pro závodníky, nemůže to být nikdy úplně špatný závod…“

 



V každém případě jsem ráno, v neděli 17. března 2019, vstával poněkud nervózní… Vzhledem k ročnímu období si nikdo nemohl být jistý počasím, ale hned při prvním pohledu z okna se obavy tohoto rázu rozplynuly. Bylo skoro neuvěřitelné, že po sychravé, deštivé a nevlídné sobotě zářilo sluníčko už od časných hodin do svátečního dne jako na jaře. Bylo to dobré znamení… 

Druhý závod ve střelbě z malé odstřelovačky na běžící cíle byl svým způsobem nevšední a vyjímečný. Závod „Kroměřížská běhna“ nese ve svém názvu jméno jejího zakladatele Oldy Cinkla a na zahájení dnešního druhého kola nás poctila svou přítomností rodina našeho dlouholetého člena a kamaráda. 

Setkání bylo myslím, alespoň z našeho pohledu, velmi milé a dojemné. Velice si vážíme přízně, jakou nám paní Cinklová a její syn projevili. Budeme se snažit, aby byla tato soutěž vždycky důstojnou připomínkou osobnosti Oldřicha Cinkla a zároveň poděkováním za vše, co pro svůj klub tento neobyčejně obětavý člověk vykonal.

 



Ačkoliv se v tuto březnovou neděli odehrávalo už druhé kolo soutěže, bylo to vlastně poprvé kdy se začalo oficiálně závodit podle a aktualizovaných pravidel.

 

Propozice závodu Kroměřížská běhna 2019

Výsledky 2. kola Kroměřížské běhny

 

Bohužel se nás nesešlo tolik, abychom si mohli ještě ověřit jak dokážeme zvládnout nápor vyššího počtu závodníků. Dvanáct střelců naplnilo tak akorát dvě směny, takže si vlastně nikdo neměl čas ani trošičku odpočinout. Závod nabral takové obrátky, že jsme měli chvíli po desáté hodině všichni odstříleno.

 



Pokud bysme použili fotbalovou terminologii, dalo by se říct, že proti sobě v úvodních kláních nastoupily dva mančafty. Za domácí klub sestava KVZ Kroměříž a v pozici hostujícího družstva jim kontroval Oddíl sportovní střelby SKP Holešov.

V prvním kole uštědřil tým OSS SKP Holešov pořádajícímu klubu drtivou lekci. Holešováci vyhráli na celé čáře a domácím nezbývalo než zatlačit slzu…

Odveta o necelý měsíc později měla ovšem zcela opačný průběh. Kroměřížští povolali zálohy a výsledkem byla jasná plichta na vzájemné zápasy.

Černými koněm druhého kola Kroměřížské běhny se stal domácí Vlastimil Šuranský. Vstoupil na bojiště ve stylu „Veni, vidi, vici“ a favoritům takříkajíc „vytřel zrak“… Přesně takové situace umějí udělat závody atraktivní! Jako blesk z čistého nebe… 

Plánovači strategie domácích měli však ještě další želízka v ohni. Jedním byl i Miroslav Dobeš. Ani ten se prvního kola nezúčastnil kvůli rodinným povinostem, ale když ho mateřský klub potřeboval, neváhal a přispěchal na pomoc. Zajistil pro KVZ Kroměříž druhé místo svými 54 zásahy s nejvyšším počtem centrů.

Tím to ale stále ještě nekončilo. Krizový štáb KVZ měl plánování protiútoku promyšleno do daleko hlubších detailů. Pro případ že by přece jen něco zaskřípalo, měla tu kroměřížská útočná formace ještě jednu pojistku v Martinovi Tremlovi. A ten taky splnil svůj úkol beze zbytku. Běhnu „smázl“ 54x stejně jako Míra Dobeš, ukořistil třetí místo. Pokud bysme se rozhodli ještě i pro celoroční hodnocení týmů, vybojoval by pro své klubové barvy 540 cenných bodů.  

Shrnuto a podtrženo, Kroměříž tentokrát pro změnu zase vyprášila kožich svým holešovským soupeřům…

 

Výsledky 2. kola Kroměřížské běhny

 

 

Vítěz druhého kola v akci…

Abychom nalákali případné další zájemce o tuto střeleckou disciplínu, vězte, že v každém kole soutěžíme o podobnou kolekci medailí ze zlínské dílny pana Jana Kabourka.

Uznejte, že by se některá z nich zcela jistě vyjímala i ve Vaší vitríně.

 



Příští, v pořadí už třetí pokračování závodu ve střelbě z malorážky s puškohledem, je naplánováno na 21. dubna tohoto roku. Přidejte se k partě fandů a přijeďte si vyzkoušet netradiční střeleckou disciplínu.

Zažijete pohodu, legraci a možná získáte i nějaký ten bonus…

 

Propozice závodu Kroměřížská běhna 2019

 



Těšíme se na viděnou na střelnici KVZ v Kroměříži!

JiM

 

 



Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *