1 0
Read Time:4 Minute, 41 Second

MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA 2024 – 2. kolo, 8. 6. 2024, střelnice ODRY

 

Tak nám to pěkně odsýpá… Ani jsme se nenadáli a máme za sebou druhé z pěti kol letošního seriálu. Stejně jako před dvěma týdny v Lulči, tak i v Odrách nám počasí přálo. Střelnice AVZO byla zásluhou Tondy Humplíka na závody skvěle připravená, což prověřila nečekaně i kontrolní akce Správní služby PČR. Nebylo shledáno žádné pochybení, ani nedostatky a tak jsme mohli cca po půlhodinovém lustrování zahájit závod bez většího zdržení…

 

 

Mám-li být upřímný, byli jsme připraveni na větší počet závodníků, než se nakonec reálně ukázalo. I když 19 střelců na palpostech také není úplně málo, je to škoda. Větší konkurence dělá každý závod zajímavějším. 

První výstřely zaduněly oderskou střelnicí krátce po deváté hodině a pak už to šlo ráz na ráz. Každá směna měla na svou sestavu terčů třicet minut a hned v úvodní rundě odstřílelo třináct lidí najednou. Následně si každý své zásahy nafotil a rozhodčí započali s vyhodnocováním.

Druhá směna už nebyla plně obsazená a tak i nezbytná operace s výměnou terčových sestav trvala jen chvilinku. Poslední část už proběhla ve zrychleném režimu, protože nikdo ze závodníků nevyužil nastavený třicetiminutový limit a všichni měli hotovo dříve. 

 

 

Jak už jsem psal na začátku, závod byl připraven s maximální pečlivostí nejen technicky a organizačně. Všechno klapalo podle plánu. Nebylo ještě ani poledne, kdy dozněly poslední výstřely a na střelnici už dělala největší hluk tak maximálně mikrovlnka v bufetu, případně ještě cinkání příborů, protože k obědu byly řízky s bramborem…

Mezitím dokončil svou práci tým rozhodčích. Musím říct, že excelentní tým… Petr Vávra, Radek Kovařík a Mára Mlčoch pracovali za podpory ostatních jako vždy rychlostí blesku a pečlivostí jim vlastní. Nestihli jsme ani umýt nádobí po obědě, a už zbývalo jen vytvořit diplomy pro vítěze druhého oderského kola!

 

 

A máme sečteno, podtrženo…!  Ambice na titul nejlepšího střelce roku znovu potvrdil Tonda Křivák, který svůj rekord z prvního závodu ještě výrazně vylepšil. Své konto navýšil o 1222 bodů, po druhé za sebou obsadil první místo a tím si současně upevnil vedoucí pozici v seriálu. 

 

 

Tadeáš Samiec své maximum z prvního závodu nepřekonal, ale zisk 1105 bodů mu v druhém kole zajistil stříbrnou medaili. Také on dal tímto výsledkem jasně najevo své odhodlání vždy usilovat o nejvyšší příčky. Určitě bude patřit k favoritům závodu. Tady je jeho terč z první části…

 

 

Třetí místo a současně bronzovou medaili získal v Odrách domácí Tonda Humplík nástřelem 1091 bodů. V Lulči se mu moc nedařilo, ale tady je už vidět, že se mu forma vrací! Na jeho bedrech – coby správce oderské střelnice, vždy leží větší část organizačních povinností.  Navíc i přes psychologickou přípravu hned ráno před závodem, o kterou se postarala policejní prověrka, se dokázal soustředit a nakonec dosáhl velice slušného výsledku. Také on bude určitě jeden z těch, kteří budou udržovat letošní „Moravskou odstřelovačku“ velice napínavou.

 

 

Moravská odstřelovačka 22lr je poměrně náročný kolotoč závodů nejen na soustředění, ale i na záludnost terčů. Každý střelec stráví za flintou celou hodinu a přitom musí dávat velký pozor, aby trefil co trefit má a nezasáhl, co se zasáhnout nemá. Snadné není ani nějaký ten cíl nevynechat, nebo naopak nestřelit dvakrát. 

Co tím chci říct? Především to, že čerstvě příchozí závodníci nemívají zrovna snadný začátek. Slabí to vzdají po prvním neúspěchu a silní jedinci vytrvají… Tentokrát si Černého Petra vylosoval Vladimír Kapsa ale jsem si jistý, že napříště to bude už o hodně lepší. V každém případě jsme i pro něj měli cenu útěchy ve formě pamětní medaile!

 

Výsledkovou listinu k vytištění si můžete stáhout zde

Garantem seriálu závodů „MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA“ je firma TOPSTRELY.CZ 

Hlavní cenu, stejně jako další hodnotné výhry může získat každý závodník, který se zúčastní nejméně čtyř kol. Druhou podmínkou je osobní přítomnost při losování.  Ceremoniál se uskuteční po ukončení posledního, finálového kola v Kroměříži, to je 2. listopadu 2024. 
 
 
 

Průběžné pořadí v PDF ke stažení zde

 

Pro pořádek bych chtěl upřesnit, že v závěru seriálu budeme hodnotit nejlepší střelce v pořadí, do kterého se budou započítávat výsledky nejlepších tří kol v průběhu roku. Absolutním vítězem se stane střelec s nejvyššími dosaženými body.

O hlavní cenu, kterou je uherskobrodská malorážka CZ457 budeme losovat a do tohoto losování mohou být zařazeni pouze závodníci, zapsaní nejméně ve čtyřech kolech… Fyzická přítomnost při losování je nezbytnou podmínkou.

 

 

Přátelé drazí, všem kdo do Oder vážili cestu bych chtěl poděkovat. Byli jste skvělí!  Opět vládla absolutní pohoda, bezva atmosféra… Zase jste se postarali o napínavý závod, plný férového soutěžení s výbornými výsledky! A to všechno nám dělá největší radost… Moc si vážíme vaší připravenosti přiložit ruku k dílu, kdykoliv je to třeba! Moc díky všem!

Teď nás čeká trošičku delší pauza, protože třetí kolo je v plánu až koncem září, přesněji 21. 9. 2024. Budeme se na Vás těšit opět na střelnici AVZO v Odrách.

Pokud by se vám zdála pauza dlouhá, chtěl bych vás mezitím pozvat do Kroměříže na sobotu 22. června 2024, kde organizujeme pod hlavičkou KVZ Kroměříž závod ve střelbě na stranou běžící terče „KROMĚŘÍŽSKÁ BĚHNA“. Propozice a informace se brzy objeví na webové stránce a jako obvykle i na Facebooku a ve skupině „Střelecké závody na Moravě

Určitě všichni víte, že terče pro trénink na další kola si můžete stáhnout z webu SZM (nebo rovnou tady) Pokud je cokoliv nejasné, neváhejte a ozvěte se!

Krásné dny všem!

Martinec & Humplík

 

 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *