1 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA 2024 – 1. kolo 26. května 2024, střelnice LULEČ

Poslední květnová neděle v letošním roce odstartovala pětikolový seriál soutěží ve střelbě MaO na statické cíle ve vzdálenosti 50 metrů. Organizaci prvního kola zajišťoval klub KVZ Brno střed na střelnici v Lulči. Zahajovacího závodu se zúčastnilo 18 střelců prakticky ze všech částí Moravy.

 

 

I přes rozpačitý začátek, zapříčiněný náhlou zdravotní indispozicí hlavního domácího organizátora, se nám společně povedlo závod rozjet. Počáteční zpoždění jsme dokázali trochu zmírnit především díky ochotě a pomoci dobrovolníků z řad střelců, za což bych jim chtěl velice poděkovat.  Mnohé věci a události lze předvídat jen velmi obtížně, ale když už taková situace nastane, je podaná pomocná ruka opravdu k nezaplacení. 

 

 

Zdá se mi to trochu neuvěřitelné, ale letošní ročník Moravské odstřelovačky má už své páté pokračování. Za tu dobu se koncepce závodu nijak zásadně nezměnila. Největší update patrně spočívá v rozdělení terčů na dvě sestavy, kdy se v každé části střílí cca 50 ran v čase 30 minut. Celkové počty jsou stále stejné, i když některé terče byly pozměněny.

 

 

Jestliže jsem zmínil obměnu některých terčů, pak platí, že ty nové se ukázaly jako nejvíce záludné. A to nejen kvůli obtížnosti, ale také systémem hodnocení. Úspěšnost, nebo neúspěšnost zásahů dokázala často zvrátit dosavadní výsledek a i relativně nepovedený začátek proměnit v úspěch ve finiši. Někomu se to může líbit, někomu ne. Jisté je to, že celý závod tím dostává jiskru napětí a možných zvratů až do samého závěru.

 

 

Na fotografii výše už vidíme ty, kdož se v Lulči dokázali nejlépe popasovat se všemi nástrahami prvního kola. Zvítězil Antonín Křivák z Hodonína. Nasbíral 1133 bodů a to mu v Lulči zajistilo zlatou medaili. Nepatrná ztráta pouhých tří bodů přinesla stříbro Davidovi Hejcmanovi z Ostravy. Třetí, kdo se mohl radovat z bronzového kovu byl Bohumil Nepodal, také z Ostravy. Ten měl na kontě 1118 bodů. Velice blízko pódiu byl opět Tadeáš Samiec, jemuž na stupně vítězů scházely také jenom tři body.

Výsledky ostatních jsou zřejmé z listiny níže. Výsledky v tiskovém formátu si můžete rovněž stáhnout z odkazu pod obrázkem.

Výsledky ke stažení

 

Garantem seriálu závodů „MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA“ je firma TOPSTRELY.CZ 

Hlavní cenu, stejně jako další hodnotné výhry může získat každý závodník, který se zúčastní nejméně čtyř kol. Druhou podmínkou je osobní přítomnost při losování.  Ceremoniál se uskuteční po ukončení posledního, finálového kola v Kroměříži, to je 2. listopadu 2024. 
 
 

 

Myslím, že vše podstatné z průběhu prvního ze série Moravská odstřelovačka bylo řečeno. Za dva týdny, přesněji 8. června 2024 nás čeká druhé kolo, tentokrát na střelnici v Odrách. Pevně věřím, že nám zachováte přízeň a do Oder se vypravíte. Jen bych chtěl požádat o informaci o vaší případné účasti, třeba prostřednictvím formuláře na našem webu pod tímto odkazem: https://kromerizska-behna.gamavideo.com/prihlasky/, nebo jakoukoliv jinou formou. Jde o to, že bychom pro vás rádi připravili nějaké občerstvení, tak aby se na všechny dostalo…  

 

Na závěr chci všem poděkovat především za trpělivost a shovívavost. Jsme si vědomi komplikací, které dnes nastaly. Slibuji, že učiníme maximum pro to, aby se stejné chyby neopakovaly. 

Díky všem!

Martinec & Humplík

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *