0 0
Read Time:2 Minute, 52 Second

3. závod MEMORIÁLU OLDY CINKLA „KROMĚŘÍŽSKÁ BĚHNA 2023“

 

V sobotu 11. listopadu 2023 do Kroměříže nepřijel podle pranostik Martin na bílém koni, nepřijel ani žádným jiným dopravním prostředkem, zato ale přijelo čtrnáct nadšenců s malorážkovými puškami, aby zdokonalili své umění ve střelbě na běžící cíle, vzdálené 50 metrů. A k tomu ještě přivezli nádherné, občas i slunečné počasí s teplotou okolo 10 stupňů… To po celodenním pátečním lijáku opravdu čekal málokdo.

 

 

Kroměřížská běhna má svá neměnná pravidla již několik let a proto je myslím zbytečné připomínat podrobnosti. Co je však důležitější a za zmínku stojí je fakt, že se okolo kroměřížských závodů obecně vytvořila bezva parta lidí se společným zájmem. Velice si toho ceníme a jsme na to patřičně pyšní. Ovšem současně se cítíme být také značně zavázáni. Na druhou stranu je toto naše malé společenství nekonečným zdrojem nápadů, inspirace a motivace k vymýšlení nových projektů. A to je přesně ono, co nás baví! 

 

 

Ale vraťme se zpátky k průběhu dne. Jak to dopadlo? Naprosto přesvědčivě zvítězil se svými 55 zásahy Lubomír Pomališ z domácího klubu KVZ Kroměříž. V souboji o druhou a třetí pozici to bylo už trošku složitější, protože oba adepti trefili shodně 46 běhen. Pro zápočet do hodnocení stačí vždy zásah černého obdélníku, ale v případě rovnosti bodů rozhoduje počet středových zásahů. A protože Tonda Humplík měl na kontě o jednu desítku více, připadla mu ve finále také stříbrná medaile za druhé místo. Třetí příčka a medaile z bronzu byla nakonec odměnou pro Marka Mlčocha z Kroměříže.

 

Výsledky ke stažení

 

Na závěr bych chtěl zmínit, že pamětní medaile pro vítěze vyrobila s tradiční precizností zlínská firma pana Kabourka.  Vždy odvádí perfektní práci a tentokrát dokonce i v šibeničním termínu. Moc děkujeme!

Na koho ale zapomínáme je kroměřížská samoobslužná restaurace KM AVION, která se zase už nějakou dobu stará o to, abychom během závodění netrpěli hladem. Pokud někdy navštívíte Kroměříž, zajděte k nim posedět! Ze široké nabídky si určitě vyberete, bude vám chutnat a rozhodně vás to finančně nezruinuje… Restauraci nejdete na Velkém náměstí v Kroměříži, pár kroků od radnice. 

 

 

 

Přátelé, kamarádi! Rok 2023 utekl jako voda a před námi je už opravdu poslední malorážkový závod letošního roku. Vlastně je to závod, kterým to všechno začalo. Připomíná nám jednoho z hlavních propagátorů malorážkových závodů v KVZ Kroměříž, kterému osud bohužel nedopřál dlouhého pobytu na zemi. Olda Cinkl byl přímočarý, pracovitý a spravedlivý chlap, který věnoval klubu a jeho střelnici mnoho času a energie. Kdo ho znal, jistě mi potvrdí, že takový člověk je pro každé činorodé společenství velikou a stěží nahraditelnou ztrátou. Sluší se věnovat mu tichou vzpomínku. 

Memoriál Oldy Cinkla „KROMĚŘÍŽSKÁ BĚHNA“ má za sebou další rok svého trvání a o definitivní tečku pro letošní rok se postará závod, který uskutečníme 30. prosince 2023. Jak už je zvykem, odehraje se na střelnici KVZ v Kroměříži – Těšnovicích. Kdo bude mít čas a chuť, přijďte pobýt, zavzpomínat, vydat nějakou tu ránu, nebo jen prostě posedět mezi přáteli.

Protože tou dobou už všude vládne předsilvestrovská nálada, nebude se do závodu vybírat žádné startovné. Ovšem jakýkoliv příspěvek ve formě praktické ceny do závěrečné tomboly je vítán. Občerstvení připravíme a uděláme si to hezký! Tak otevřete své zápisníčky a u předposledního dne letošního roku si poznamenejte heslo „Kroměříž“

Budeme se těšit!

Jiří Martinec a Tonda Humplík

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *