0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

KROMĚŘÍŽSKÁ BĚHNA 2022, MEMORIÁL OLDY CINKLA, 2. závod 12.11.2022

 

Dalo by se napstat, že: „Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… “ Ale ne. My jsme tam někde vzadu měli terče. Ne úplně malé, ale taky ne úplně velké. Takové akorát… A ke všemu se pořád hýbaly.

 

 

Z úvodního ostavce by mohl člověk nabýt dojmu, že si stěžujeme. Ovšem opak je pravdou. Na to, že je skoro půlka listopadu, bylo počasíčko jako víno. A ta mlha? To byla jen další výzva.

 

 

Technické vybavení střelnice KVZ v Kroměříži – Těšnovicích umožňuje pořádání velmi zajimavých střeleckých akcí pro milovníky krátkých i dlouhých zbraní. Limitem je bohužel vzdálenost pouhých 50 metrů. Zato tu máme na dvou střelnicích k dispozici otočné terče, kývačky, běžící terče pro klasické pistolové a malorážkové disciplíny. U zrodu velké části z toho stál Oldřich Cinkl, jemuž ale osud nedopřál toho nejcenějšího, co si pozemský člověk může přát. Zdraví.

Memoriál Oldy Cinkla jsme před několika lety zorganizovali, abychom tak vyjádřili úctu člověku, který toho pro naši střeleckou komunitu v Kroměříži tolik vykonal. 


 

 

Kroměřížská běhna je závod ve střelbě z malorážky s puškohledem na stranou se pohybující terč ve vzdálenosti 50 metrů. Složitě vypadá už tato věta, ale v podstatě to nic tak strašného není. Chce to jen zkusit..

 

 

Stručně a krátce, druhý letošní závod Kroměřížské běhny ovládlo mládí! Vítězem se stal Filip Judas, který ze šedesáti ran minul svůj terč pouze osmkrát. Dvaapadesát přesných zásahů mu zajistilo zlatou medaili a také nemalý aplaus při závěrečném dekorování.  Je dobře, že máme mezi mladou generací kluky a holky, jenž jsou nadějí do budoucna, že sportovní střelba bude mít své pokračovatele.

 

 

Druhé místo za Filipem Judasem (OSS SKP Holešov) obsadil Jiří Martinec (KVZ Kroměříž) a bronz bral Antonín Humplík (KVZ Olomouc)

Do Kroměříže vážili cestu závodníci, dalo by se říct, z celé střední a severní Moravy, ať už ze Zlína, Olomouce, Hranic, Ostravy či Třince. Někteří přijeli poprvé, většina z nich se ale k nám do Kroměříže pravidelně vrací. Velmi si toho v KVZ Kroměříž ceníme.  Zcela jistě se budeme snažit, aby se naše malorážkařské společenství ještě více rozrůstalo…


 


Výsledky 2. závodu Kroměřížská běhna (12. 11. 2022) ke stažení


 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *