0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

 

ZÁVOD O PUTOVNÍ POHÁR PORTÁLU STŘELECKÉ ZÁVODY.CZ

 

 

Moravská odstřelovačka LR je závod ve střelbě z malorážní pušky s puškohledem na blíže neurčený počet cílů ve vzdálenosti 50 metrů.

 

Všechny úkoly mají simulovat řešení situací, jaké mohou nastat v reálném životě. Jde tedy střelbu, kde základním limitujícím faktorem je vyhodnocení situace, identifikace cíle a jeho následné zničení.

 

PROPOZICE ZÁVODU MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA 22LR (aktualizace 6.3.2020) 

Terče ke stažení

 

Každý z nás se může někdy dostat do situace, kdy je proti své vůli vtažen do víru událostí, jejichž řešení bývá málokdy jednoduché. V duchu hesla „Kdo je připraven, není překvapen“  jsme se snažili připravit závod, kde by si mohl každý ověřit své schopnosti reakce, zdokonalovat se a dále rozvíjet svou psychickou odolnost, trpělivost, pečlivost a střelecké dovednosti.

 

Moravská odstřelovačka 22LR nechce být soutěží, kde je kritériem pouhé dosažení co nejvyššího počtu bodů. Proto může na každý terč závodník vypálit pouze jednu ránu. Pokud trefí, získává body, pokud ne, nula od nuly pojde. Nebudou existovat žádné desítky, devítky, osmičky atd. Cíl buďto zasáhnete, nebo minete. Nic mezi tím. Stejně jako v reálném světě – jedna rána, jeden zničený cíl, anebo smůla.

 

Nechceme nikomu nařizovat jaké úpravy smí anebo nesmí mít, jak má mít nastavenou pažbu, nebo dokonce jak má držet svou zbraň. Je na každém, jakou zvolí optiku, doplňky zbraně, jako například bipod, nebo podpěru pažby. Můžete použít cokoliv, co má obvykle odstřelovač při sobě, třeba složenou celtu, část oblečení… Každý si může vybrat, jestli chce střílet vleže, nebo ze stolu s oporou. Konkrétní výjimky a upřesnění pak řeší propozice.

 

Obvykle se bude pálit na sestavu terčů s kladnými a zápornými motivy,  přičemž bude stanoven pouze rámcový časový limit. Nepůjde o žádnou rychlopalbu, takže i v průběhu střelby můžete v klidu po zajištění zbraně vstát a jít si třeba odpočinout, nebo upravit, či doplnit výstroj. Můžete používat elektronické prostředky na měření povětrnostních podmínek, balistické kalkulačky nebo aplikace, prostě vše co není jednoznačně zakázané v propozicích. Jedinou podmínkou je že NESMÍTE NIJAK OHROŽOVAT, RUŠIT NEBO OMEZOVAT OSTATNÍ STŘÍLEJÍCÍ KOLEGY.

 

Střelec si  sám zvolí způsob a pořadí střelby na jednotlivé terče. Sám si rozhodne, kolik času na každou ránu vyčerpá, přičemž před výstřelem na cíl  má kdykoliv možnost ověření přesnosti v nástřelném terči. Logicky tedy nebude stanoven maximální počet nábojů.

 

Moravská odstřelovačka 22LR je závod, kde je vše podřízeno jediné metě  – co nejpřesněji zasáhnout ten správný cíl. 

Vítěz získává na celý rok do úschovy PUTOVNÍ POHÁR portálu www.streleckezavody.cz, na němž bude vepsáno jeho jméno a letopočet, kdy trofej získal.

Pokud závodník vybojuje pohár třikrát za sebou, nebo celkově pětkrát, zůstává pak již natrvalo v jeho vlastnictví .

 

 

Poslední novinkou je, že na závěr po vyhlášení vítězů proběhne ještě losování tomboly, ve které je cenou například 500 ks nábojů Lapua Rifle Match SK .22LR a další ceny, kterou náš závod podpořila firma TOP STŘELY.CZ

Podmínkou je pouze, že se tohoto losování osobně účastní minimálně 20 závodníků. V opačném případě zůstanou ceny do tomboly dalšího závodu.

 

 

JE NÁM CTÍ, ŽE SE ČESTNÝM GARANTEM SOUTĚŽE STALA FIRMA TOP STŘELY

Firma TOP STŘELY je úspěšným specialistou na prodej zbraní, komponentů pro přebíjení a širokého sortimentu střeleckých doplňků

 

DĚKUJEME ZA PODPORU!

 

 

 





Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *