0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Kroměřížská běhna, Memoriál Oldy Cinkla 2024

 

Kroměřížská běhna je závod ve střelbě na stranou běžící terče. Přesněji řečeno, střelba na terč tvaru stojícího obdélníku velikosti 200×52 mm, pohybující se ve vzdálenosti 50m zleva doprava a zpět rychlostí asi 0,5m/s. Jakmile se terč objeví v zorném poli střelce, střílí se v každém směru jedna rána. Toto se opakuje 5x.

 

Video je nevalné kvality, ale pro ilulstraci by mělo stačit.

 

Každý den není posvícení a právě tento závod, uvedený v kalendáři SVZ, bohužel nebude patřit k povedeným. V pátek v noci zasáhly Moravu mohutné bouřky, některé oblasti zůstaly celou noc bez elektřiny a lidé měli najednou úplně jiné starosti. Dopolední vydatný liják pak odradil i ty, co to mají do Kroměříže jen kousek. Výsledkem bylo pouhých osm závodníků na palebné čáře.

 

 

Vzhledem k nízkému počtu startujících bylo jasné, že sportovní hodnotu závodu z pohledu střelecké konkurence nemá smysl řešit. Ale ani v komorním prostředí nebyla nouze o humor a dobrou náladu a naopak jsme mohli využít dané situace k efektivnímu tréninku ve stížených povětrnostních podmínkách, v této ne zcela obvyklé střelecké disciplíně. 

 

Výsledky ke stažení

 

Přátelé, děkuji všem, kdo jste se zúčastnili, všem kdo pomohli s přípravou střelnice před závodem i těm, kdo se podíleli na jeho samotném průběhu. Věřím, že tímto jsme si svůj díl nepřízně na nějakou dobu vybrali a příště už to bude zase veselejší!

Těšíme se na viděnou a střelbě zdar!

Martinec & Humplík

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *