0 0
Read Time:2 Minute, 29 Second

MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA 22lr, volný závod 15. 7. 2023

 

Konečně pořádné léto… Že jsme se ale letos načekali! 🙂

Prázdniny jsou v plném proudu… To se ovšem a také odrazilo v počtu účastníků závodu v sobotu 15. 7. 2023. Sešlo se nás jen o něco víc, než do mariáše. Dovolená, prázdninová lákadla v podobě nabitých koupališť, mořských pláží, nebo festivalů, ale také sezónní nemoci se podepsaly pod poněkud střídmou prezenční listinu letošní druhé soutěže MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA 22LR.

 

 

Desítka je rovný počet závodníků do jedné směny na klubové střelnici KVZ v Kroměříži. Volný závod má naprosto stejné regule jako pohárový a střílí se na sestavy terčů ve vzdálenosti 50metrů.  Časový limit je 70 minut a s neomezeným počtem nástřelných vypálíte více než 100 ran.

 

 

Prázdninový závod měl velice rychlý průběh… Tak rychlý, že jsme ani nestačili pořídit více fotografií! Stříleli jsme všichni najednou, což však mělo jednu zásadní výhodu. Stihli jsme to ještě dřív, než se do palebného postavení začalo naplno opírat červencové slunce. 

Na vyhodnocení závodu a svačinku jsme se pak už raději uchýlili do klubovny, kde bylo přece jen o něco snesitelněji. 

 

Výsledky ke stažení zde

Propozice závodu ke stažení

 

 

 

Poháry pro nejlepší střelce připravili už tradičně v dílně pana Kabourka ve Zlíně a věřím, že opět udělaly jejich novým držitelům radost. Ten největší vybojoval David Hejcman z Ostravy. Zvítězil s pohodlným náskokem 926 bodů před Jiřím Martincem z KVZ Kroměříž (885b). 

Na třetím místě pak figuruje Tadeáš Samiec (SSK Třinec) se ziskem 850 bodů. Jediný nepovedený terč a chvilková nepozornost připravily o medailové šance jinak skvěle střílejícího Honzu Ivana (KVZ Brno – střed), na něhož připadla pomyslná „bramborová“ medaile za čtvrtou příčku.

 

 

 

Prázdninám obvykle předchází rozdávání školních vysvědčení. My už sice nejsme – až na pár výjimek – dávno školou povinní,  ale tradice je to hezká. Tak jsme si řekli, že si ji trošku poupravíme. Každý účastník volného závodu MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA 22LR v Kroměříži obdržel památeční medaili jako poděkování za vzornou docházku, výborné chování a příkladnou snahu v letošním školním roce…

Je pravdou, že jsme se připravovali na poněkud větší nájezd závodníků a hromada relikvií nám zbyla, ale snad ještě není všem dnům konec.

 

 

Přátelé drazí, na závěr bych Vám chtěl popřát krásné prázdniny, šťastný návrat z dovolených – pokud někam vyrážíte! 

Také děkuji Martinovi Tremlovi, který nezištně zastoupil zdravotně indisponovaného Tondu Humplíka, a přispěl tak ke zdárnému průběhu závodu. Poděkování patří rovněž kroměřížské Restauraci AVION, která opět pružně a ochotně zareagovala na výpadek klubovního bufetu. 

My si teď také dáme se závoděním malý „oraz“ a třeba se na kroměřížské střelnici uvidíme 9. září 2023. Je to sobota a v plánu máme už předposlední díl MALÉ ODSTŘELOVAČKY. Tím se ale nikoho nesnažím odrazovat od tréninků! Naopak! Jak známo jen „cvičení dělá mistry“ 🙂

Mějte se krásně kamarádi, užijte si volných dnů a Vy, co jste ochuravěli rychle okřívejte!

 

Na shledanou přátelé!

Jiří Martinec & Tonda Humplík

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *