0 0
Read Time:3 Minute, 1 Second

O 3. kole závodu MALÁ ODSTŘELOVAČKA (3/5)

 

Za účasti pětadvaceti střelců proběhlo první prázdninový víkend (1. 7. 2023) třetí z pěti kol seriálu MALÁ ODSTŘELOVAČKA. Soutěž organizujeme pod hlavičkou Klubu vojáků v záloze v Kroměříži a jejím garantem je firma Martina Navrátila TOP STŘELY

 

 

Letos poprvé jsme po mnoha letech přistoupili k zásadní změně zažitých pravidel a vytvořili vedle „stávající“ ještě zcela novou kategorii, ovšem už bez většiny omezení. Na hodnocení  je sice ještě trochu brzy, ale některé dopady tohoto rozhodnutí jsou již zcela zřejmé.

Především se tímto krokem zpřístupnil závod s letitou historií daleko širší střelecké veřejnosti. Soutěžit je nyní možné se zbraňovými systémy, které dříve nevyhovovaly poněkud zastaralým pravidlům jak z hlediska technického, tak sportovního. To se téměř okamžitě projevilo v zájmu o soutěž samotnou.

Rovněž jsme od základu změnili organizaci závodu a s pomocí běžně dostupných technických prostředků nyní zvládneme poskytovat servis několikanásobně vyššímu počtu závodníků, aniž bychom k tomu potřebovali větší časový prostor.

 

 

V každém dílčím závodě primárně vyhodnocujeme samostatně kategorii STANDARD a VOLNÁ.  Výsledky v absolutním pořadí uvádím především proto, že nám odhalují velice zajímavá fakta.

Pokud si totiž začneme srovnávat ve výsledkových tabulkách výkony nejlepších střelců napříč startovním polem, nenalezneme přesvědčivých argumentů o výhodnosti, či nevýhodnosti vícenásobného zvětšení optických zaměřovačů. Alespoň, bavíme-li se o části zaměřené na přesnou střelbu do 50-ti metrů.

Pořadí naopak ale výrazně ovlivňují položky, obsahující terče s „rukojmí a smajlíky“. Dovolím si však zastávat názor, že i tady, více než nastavení optiky nebo držení zbraně, má na konečný výsledek větší vliv psychická připravenost a soustředění závodníka samotného. Totéž platí, ovšem s ještě daleko větším důrazem, u střelby na běžící cíl.

To jsou u tohoto typu závodů vcelku zajímavá zjištění, co myslíte?

 

 

 

Výsledky první hodnocené kategorie STANDARD

 

 

Garantem seriálu „MALÁ ODSTŘELOVAČKA“ je firma TOPSTRELY.CZ a hlavní cenou v tomto klání je uherskobrodská malorážka CZ 457.

Cenu může získat každý závodník, který se zúčastní nejméně čtyř kol. O malorážku, stejně jako o další hodnotné ceny, budeme LOSOVAT po ukončení posledního kola, to je 28. října 2023. 
 
Současně budeme vyhlašovat absolutní pořadí, kdy MISTROVSKÝ TITUL připadne střelci s nejvyšší dosaženou hodnotou bodů, v součtu nejlepších výsledků tří průběžných kol. 
 
 
 

 

Výsledky druhé hodnocené kategorie VOLNÁ

 

Výsledky ke stažení (pdf)

ABSOLUTNÍ VÝSLEDKY

KAT. STANDARD

KAT. VOLNÁ

 

Ani jsme se nenadáli a máme tu prázdniny. Ty však, jak známo, obvykle utečou jako voda. Do konce seriálu MALÁ ODSTŘELOVAČKA nám zbývají poslední dva závody. Teď si dáme na čas pauzičku – až do 9. září. To bude na programu předposlední kolo tohoto seriálu před finálovým závodem na konci října. A na to bych chtěl už teď upozornit zvlášť, protože právě poslední kolo bude mít trošku slavnostnější charakter. A bude se rozdávat radost! Doporučuji každému raději doma rovnou nahlásit pozdní příjezd 🙂

 


 

Když jsem o pár řádků výše zmiňoval „pauzičku“, neznamená to, že bychom uzamkli střelnici a odfrčeli na prázdniny… Opak je pravdou! Dovoluji si tímto pozvat všechny vyznavače střelby MaO na kroměřížskou střelnici v sobotu 15. července 2023 na volný závod MORAVSKÁ ODSTŘELOVAČKA 22lr.

 

 

„Moravskou odstřelovačku“ má pod palcem už tradičně webový portál STŘELECKÉ ZÁVODY NA MORAVĚ a tak můžete zcela jistě očekávat zase nějaké neobvyklé zpestření… Poháry pro vítěze vyrobili opět ve Zlíně u Kabourků a myslím, že se povedly!  Takže se nezapomeňte na závod přihlásit!

 

Přejeme Vám z Kroměříže pohodové prázdniny, vydařenou dovolenou a těšíme se brzy na viděnou!

Jiří Martinec & Tonda Humplík

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *