1 0
Read Time:5 Minute, 5 Second

MALÁ ODSTŘELOVAČKA 22LR KVZ KROMĚŘÍŽ, 1/5 KOL

Nejprve bychom chtěli poděkovat všem, kdo se zúčastnili prvního kola závodu MALÁ ODSTŘELOVAČKA KVZ KROMĚŘÍŽ 2023.  Společně jste vytvořili úžasnou atmosféru, tím i podmínky pro fair play sportovní zápolení a pozvedli tak kroměřížské malorážkové soutěže na ještě vyšší sportovní úroveň!
 
Moc si toho ceníme a jsme si vědomi, že většina z vás musela podniknout docela dlouhou cestu, prakticky ze všech koutů Moravy. Jenže bez Vás by to nešlo a o to víc se cítíme být zavázáni.
 
Slibuji, že bude celý náš realizační  tým i nadále dělat maximum pro to, aby se vám závodníkům u nás líbilo, abychom všemi vynaložený čas a prostředky společně proměnili v pocit osobní spokojenosti, či uvolnění ze stresu každodenního života.
 
 

 

Závod „Malá odstřelovačka“ má v Kroměříži mnoholetou tradici. V posledních letech ale zájem střelců opadal a dokonce se uvažovalo o jejím zrušení. Nakonec se však vedení klubu přiklonilo k variantě přizpůsobení se současným zvyklostem, což bylo podmíněno razantními organizačními změnami. Myslím si, že hned první závod pětidílného seriálu naznačuje, že to byl krok správným směrem.

Startovní listina se zaplnila jmény rovné třicítky závodníků z celé Moravy. Mnozí z nich vážili cestu až z Ostravy, Hranic na Moravě, Brna, Prostějova nebo Hodonína. Doplnili tak už „zdomácnělou“ sestavu z Holešova, Zlínska, či Přerovska, která má na pořádání kroměřížských závodů tohoto typu již několik let nemalý podíl.

 

Máme obrovskou radost, že se z malé regionální soutěže pomalu začíná klubat závod kde není nouze o kvalitní konkurenci. Uvědomujeme si, že úspěch závisí především na spokojenosti střelců, kteří do Kroměříže zavítají. 

Malorážkové závody u nás organizuje, za podpory vedení KVZ, malá skupinka stejně naladěných lidí bez rozdílu klubové příslušnosti, ale zúčastňujících se střeleckých akcí v blízkém i vzdálenějším okolí. Snažíme se do našich podmínek promítnout všechny nabyté zkušenosti i nápady. Zjednodušeně se dá říct, že závodníci pořádají závody pro závodníky. Takže jediným a nejdůležitějším aspektem je spokojenost každého jedince na palebné čáře. A této myšlence se snažíme podřídit vše.

 

 

MALÁ ODSTŘELOVAČKA je pětikolová soutěž ve střelbě z malorážní pušky s puškohledem na cíle ve vzdálenosti 50 metrů. Každý závod má část zaměřenou na přesnost, rychlopalbu, orientaci a běžící terč.

Nebudu zde rozebírat podrobnosti, protože ty řeší PROPOZICE ZÁVODU. Pouze upřesním, že vyhodnocujeme každé kolo samostatně v kategorii STANDARD a VOLNÁ, a tři nejlepší výsledky jednotlivých závodů se započítávají každému závodníkovi ještě do celkového pořadí. To budeme vyhlašovat po ukončení posledního závodu. Střílet lze z polohy vleže, nebo vsedě, co komu vyhovuje.

Závěr seriálu bude tak trošku slavnostnějšího rázu, neboť vedle ocenění tří nejlepších střelců své kategorie v roce 2023, proběhne losování o věcné ceny. Šanci na hlavní výhru, uherskobrodskou malorážku CZ457 dostane každý, kdo bude mít zapsánu účast nejméně ve čtyřech dílčích kolech.

 

GARANTEM SERIÁLU MALÁ ODSTŘELOVAČKA KVZ KROMĚŘÍŽ JE FIRMA TOPSTRELY.CZ

GARANTEM SOUTĚŽE MALÁ ODSTŘELOVAČKA JSOU "TOPSTRELY.CZ"

 

Charakteristickým znakem byly pro úvodní díl seriálu poměrně vysoké hodnoty dosažených výsledků. A to zejména u střelců, pro které nejsou závody v Kroměříži žádnou novinkou.

V kategorii STANDARD kraloval Tonda Humplík z KVZ Olomouc. Ziskem 530 bodů potvrdil roli favorita a usadil se ve vedení seriálu.

Druhé místo drží Robert Masný, reprezentující OSS SKP Holešov se svýmí 510 body, před Pavlem Krahulíkem, taktéž z OSS SKP Holešov. Pavel má na svém kontě má nyní slušný základ ve výši 505 bodů.

Je potěšující, že hned na dalších místech figurovali nejmladší závodníci Michael Houšť (499b.) a Klára Masná (498b.) Se stejným ziskem jde do  druhého kola i Radek Kovařík z AVZO Přerov.

 

 

Druhou vyhodnocovanou kategorií je kategorie VOLNÁ.  V ní se prosadil Marek Mlčoch z Kroměříže, nástřelem 519 bodů. Následoval ho opět jeden z nadějných juniorů Filip Judas s 517 body. Se ztrátou jediného bodu pak obsadil třetí pozici Luděk Judas, Filipův otec.

 

 

Žádná společnost nemůže být kompletní, pokud v ní nenajdeme zástupce něžného pohlaví. My máme to štěstí, že je v našem středu hned několik dívek a dam, které si se svými mužskými protějšky umí lehce poradit. Tentokrát ještě byli chlapi v silné početní přesile, ale věřím, že i to se časem změní…

 

 

O zdárný průběh prvního závodu se postaral realizační tým, složený z dobrovolníků. Společně dělali maximum pro to, aby se závodníci cítili na klubové střelnici v KVZ v Kroměříži – Těšnovicích co nejlépe.
 
Výsledkový servis obstarával Tonda Humplík s Radkem Kovaříkem. Měli by to ovšem o hodně složitější bez Radka Houště, který vytvořil speciálně pro naši soutěž výpočetní aplikaci…
 
Na palebné čáře jste se nejčastěji setkávali s Lubošem Pomališem, jemuž vydatně pomáhal kromě dalších, především Bob Nepodal.
 
A protože ke spokojenosti člověka neoddělitelně patří i „plný žaludek“, gastronomické orgie připravila s láskou a péčí, jako už mnohokrát dříve, paní Dušková!
 
 
 

 

Abychom zajistili maximální transparentnost výsledků, umístili jsme přímo na střelnici a v klubovně s bufetem monitory, na nichž mohli závodníci, třeba u kafe, ON-LINE sledovat práci rozhodčích a zápis hodnot terčů do systému.
 
Pochybnosti a nejasnosti pak bylo možné řešit ihned, bez zbytečných odkladů. Každý měl možnost průběžně porovnávat vlastní fotografie terčů s oficiálním záznamem ve výsledkových listinách. Pokud se vyskytla chyba, odhalili ji vzápětí sami závodníci.
 
 

 

První kolo kroměřížské Malé odstřelovačky 2023 je tedy za námi. Nastavený systém první zatěžkávací zkouškou prošel. Naši připravenost přezkoušelo kromě ranní policejní kontroly dokonce i aprílové počasí. Ověřili jsme si, že je možné v reálném čase zvládnout ještě o něco vyšší počet závodníků tak, abychom byli schopni ukončit závod okolo třinácté hodiny. Chce to jen nepatrné organizační změny a ty do dalšího kola provedeme.

Samotné hodnocení bych ponechal na střelecké veřejnosti. Přesto doufáme, že se i ve druhém kole, konajícím se 13. května 2023, opět sejdeme nejméně ve stejném počtu. 

Pro přihlášení na závod použijte prosím přednostně FORMULÁŘ z naší webové stránky. Pokud nemáte tuto možnost, napište a pošlete SMS zprávu na mobil +420 602 522 155. Každému přihlášku potvrdíme. Pokud vám nepřijde nejpozději do dvou dnů odpověď, zavolejte prosím pro ověření na výše uvedený mobil.

 

Jiří Martinec & Tonda Humplík

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *