0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

KROMĚŘÍŽSKÁ BĚHNA 2019

Silvestrovská Kroměřížská běhna 2018 se povedla. Při každém dalším setkání s jejími účastníky jsme dlouze hovořili o tom jaký je to výtečný trénink na velkorážní odstřelovačku, jak si při ní člověk piluje styl a také jaká je to skvělá zábava. Navíc střelba z malorážky s puškohledem není zdaleka tak nákladná jako jiné střelecké disciplíny. No a pak někdo přišel s tézí proč tedy neudělat v letošním roce víc takových závodů… 

Přednesl jsem tuto myšlenku předsednictvu KVZ Kroměříž a protože tam máme ve vedení zcela jistě nějlepší lidi na svých místech, dali jsme se hned do práce.

Bylo dohodnuto, že v letošním roce uspořádáme celkem šest kol Kroměřížské běhny včetně posledního finále. Tento závod je už ostatně v kalendáři SVZ a bude opět na Silvestra.

Taky jsme se shodli na tom, že tímto souborem závodů uctíme památku našeho člena, člověka, který věnoval velký díl ze svého času na tomto světě práci pro klub v Těšnovicích a zvelebování naší střelnice. Seriál závodů ve střelbě z malorážní pušky s puškohledem na běžící terče Kroměřížská běhna ponese název Memoriál Oldřicha Cinkla.

 

 

Pokusili jsme se ještě o dodatečné zařazení šestikolovky Kroměřížská běhna 2019 do celorepublikového kalendáře akcí SVZ na letošní rok, protože z logických důvodů  jsme ani nemohli řádný termín odevzdání přihlášek stihnout. Přes prvotní optimistické indície ale poslední zprávy naznačují, že se nám to nejspíš nepovede a že letošní „nultý“ ročník tudíž poběží v módu klubových akcí mimo kalendář SVZ.

Prakticky to znamená především skutečnost, že se na soutěžící členy KVZ, potažmo SVZ, se nebude vztahovat pojistka SVZ pro sportovní akce, pořádané pod svazovou záštitou.

Všichni závodníci, kteří se letos budou chtít účastnit některého z dílčích kol Kroměřížské běhny (s výjimkou závodu 29. 12. 2019), mohou startovat pouze na vlastní zodpovědnost a na vlastní nebezpečí.

 

 

Propozice závodu vycházejí z původních pravidel, byly ale aktualizovány a upraveny po širší veřejné diskuzi se všemi závodníky, účastnícími se přípravných schůzek.

Za jednu ze základních změn je možné považovat zvýšení počtu střelců ve směně. Palebné stanoviště a terče byly upraveny tak, aby místo původních čtyř závodníků mohlo v každé směně střílet najednou šest lidí. 

Procedura systému střelby je detailně popsána v propozicích, proto ji zde nebudu více rozvádět.

Další zásadní úpravou je systém hodnocení terčů. Abychom dosáhli maximálního využití času, nebudeme po dostřílení směny vyhodnocovat terče v cílovém prostoru.

Výměnu kompletních terčů včetně podložek provedou pouze rozhodčí, přičemž samotné počítání zásahů už probíhá za přímé účasti soutěžícího v zázemí střelnice, má-li o to soutěžící zájem.  V té samé chvíli současně začíná u následující směny příprava se zbraní  a plnění její soutěžní disciplíny.

Každá směna střílí vždy do čistých terčů. Vyhodnocené terče si může závodník po dohodě s rozhodčím kdykoliv znovu prohlédnout.

 



Nápad uspořádat vícekolovou soutěž ve střelbě na pohyblivý cíl z malé odstřelovačky vzešel ze samotných závodníků. Závodníci se také shodli na základních pravidlech, jimiž se budeme řídit.

Tuto linii společné shody bychom chtěli zachovat i nadále. Chceme pokud možno udržet započatý trend soutěže organizované závodníky pro závodníky, samozřejmě s důrazem na zachování a dodržování všech zásad bezpečnosti a v souladu s Provozním řádem střelnice KVZ Kroměříž.

Rádi mezi sebou přívítáme každého, kdo je ochoten akceptovat náš společný zájem, chce si vyzkoušet nevyzkoušené, posunout své střelecké dovednosti. Nevěřím, že by se někdo někomu posmíval a naopak jsem přesvědčen, že pokud je u člověka zájem naslouchat, zcela jistě se najde někdo, kdo rád pomůže a poradí.

Termíny všech závodů Kroměřížské běhny naleznete na stránce zde… 

 



Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *